Tekmovanje v športnem plezanju: NAVAL NA ŠTANT

Prejšnjo soboto 10. oktobra 2015 se je uspešno zaključilo tekmovanje v športnem plezanju, imenovano Naval na štant, ki ga je organiziral Plezalni klub 6b Ptuj. Tekma je bila prva svoje vrste, ki je potekala izven tekmovanj Vzhodne lige, prav tako je bila prva pod novim vodstvom kluba. Poskrbelo se je za nekaj popolnoma novega, saj je bila tekma kombinacija »klasičnega« težavnostnega plezanja, pri katerem je pomembna dosežena višina plezalca in velja načelo višje kot si boljši si, in hitrostnega plezanja, ki je poskrbelo za dodatno mero dogajanja, saj je bil v tej kategoriji kot že ime pove najhitrejši najboljši. Cilj tekmovanja je bilo druženje, dobra volja in veliko plezanja, za kar je bilo tudi poskrbljeno – še posebej za obilico dobre volje.

Na tekmo se je prijavilo okoli 20 tekmovalcev iz celotne Slovenije, med njimi tudi mladi plezalci iz našega plezalnega kluba. Največ tekmovalcev je prišlo iz Plezalnega kluba Rogaška Slatina, ki so dosegli tudi dve od treh najvišjih mest. Tretje mesto je zasedel Igor Košutić, drugo pa Blaž Korbar, oba iz Rogaške Slatine. Prvo mesto si je priplezal Benjamin Kodele, ki je na tekmo prišel iz Vipave. Naša najboljša plezalka je bila Eva Žnidarič, ki si je uvrstila na 6. mesto. Zelo dobre so bile tudi ostale naše perspektivne plezalke in plezalci, ki so bili na tekmi takšnega tipa prvič. Za dodatno motivacijo so poskrbele tudi unikatne nagrade oz. pokali, ki jih je izdelal član kluba Matej Lenart.

Poskušali smo uvesti nekaj novega in to nam je tudi uspelo. Pri organizaciji tekme je pomagala večina »Šestbejevcev«, kakor tudi drugi. Zahvaljujemo se sponzorjem in donatorjem brez katerih bi bilo tekmovanje težko organizirati. Z izplenom smo zelo zadovoljni, kakor tudi z rezultati in številom tekmovalcev. Definitivno bomo tekmo ponovili prihodnje leto v še večjem številu.

Fotografije: Stanislav Zebec Stanč in Živa Bombek

Predsednik PK6b

Viktor Bombek

Oddajte komentar

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni.

Plezalni klub 6b Ptuj poganja WordPress 4.8.15 Design by AjbaDMen.