Plezalni dan, sobota 30. 5. 2015

V soboto, 30. 5. 2015, nam je končno vreme bilo toliko naklonjeno, da smo izpeljali že težko pričakovani plezalni dan v naravnem plezališču. Odpravili smo se na plezališče Lavamund, ki se nahaja na avstrijski strani pri Dravogradu. Ob 8.00 uri smo se zbrali na Ormoški cesti pri nakupovalnem središču Super mesto Ptuj in se skupaj odpeljali proti Avstriji. Po debeli uri vožnje smo končno prispeli na cilj.

Medtem ko so naši spretni vaditelji pripravljali smeri za naše male in velike nadobudneže, smo se ostali malo okrepčali z najboljšimi sendviči in prigrizki (imeli smo tudi palačinke) ter se razgledali po čudoviti okolici.

Ko je bilo vse pripravljeno, je sledilo zelo temeljito raztezanje in ogrevanje mišic, nato pa se je končno začelo zares. Otroci so polni pričakovanja začeli »okušat« čare naravne stene oz. skale. Sploh tistim otrokom, katerim je bil prvi stik z naravno steno, je bila to neverjetna izkušnja. Medtem ko so otroci »počivali«, smo se lahko tudi starši opogumili in sprobali svoje plezalne spretnosti – odlično nam je šlo.

Po 14. uri smo se počasi prijetno utrujeni odpravili proti domu. Bil je zelo razburljiv in nadvse prijeten dan.

Torej, da na kratko povzamem, je bil dan poln doživetij tako za otroke kot tudi nas starše. Sploh tiste starše, ki smo se prvič srečali s športnim plezanjem. Občutki, ko prideš v stik s plezanjem na naravnem plezališču, se kar težko opišejo z besedo – je enostavno treba probat in doživet ta naval adrenalina.

Se že veselimo naslednjega druženja.

 

Zapisala: Maja Štrucl

Sponzor za kremšnito + sok s smetano + pico: Jaka Čuš

Oddajte komentar

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni.

Plezalni klub 6b Ptuj poganja WordPress 4.8.9 Design by AjbaDMen.