Nepričakovana gužva v CVETLINU

V nedeljo 17. 5. 2015 smo se novi tečajniki in nekaj tistih iz jesenskega termina odpravili v spremstvu izkušenih učiteljev v Cvetlin.

Jutro nas je pozdravilo z nekaj kapljami dežja, vendar to ni zmanjšalo naše želje po bližnjem srečanju s skalami. Ob prihodu na plezališče, ki je menda manj obiskano, smo tam presenečeno zagledali skupino hrvaških tečajnikov. Po kratkem pogovoru smo izvedeli, da so tudi oni prišli tja v prepričanju, da bodo imeli celotno plezališče zase. Ker je bilo kar nekaj smeri rezerviranih zanje, smo mi večino časa plezali smeri Bonita, Rauber, Kača, Šoca, Fakin, Angina pectoris…

Prva plezalna tura je bila uspešna. Prav vsem tečajnikom nam je namreč uspelo priti vsaj enkrat na vrh. Večjih poškodb kot so praske na rokah ali nogah nismo utrpeli. Smo pa nekajkrat pristali na zadnji plati, medtem ko smo nestrpno čakali pod steno na prosto vrv. Teren je bil namreč še moker.

Po koncu plezanja smo se povzpeli po zahtevni plezalni poti na vrh plezališča in si tam privoščili malico. Veseli uspeha, malo utrujeni in v pričakovanju novega izziva smo se v popoldanskih urah vrnili domov.

Barbara

1 komentar

Oddajte komentar

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni.

Plezalni klub 6b Ptuj poganja WordPress 4.8.15 Design by AjbaDMen.