AVANTURISTIČEN KONEC POČITNIC ZA MLADE PLEZALCE

Pretekli konec tedna so člani Plezalnega kluba 6b Ptuj v Kotečniku organizirali dvodnevni otroški plezalni tabor. Na avanturistično dogodivščino se je odpravilo 14 otrok in starejši člani plezalnega kluba.

Člani in inštruktorji Plezalnega kluba 6b so želeli otrokom popestriti zadnji petek in soboto pred pričetkom šolskega leta. Glede na muhasto poletje je bil ta konec tedna idealen za plezanje, udeleženci tabora pa so oba dneva maksimalno izkoristili. Otroci so se na plezanje podali že v petek dopoldne, spremljali so jih 3 izkušeni inštruktorji, tem pa so pomoč nudili tudi drugi dolgoletni izkušeni plezalci. Na tabor so bili povabljeni tudi starši, teh se je pridružilo kar 7.

Po celodnevnem plezanju se je skupina odpravila do bližnje kmetije Tratnik v Libojah, kjer so udeleženci tabora, ob pomoči izkušenejših plezalcev, postavili šotore in si naredili bazo za nočno spanje. Sledila je odlična večerja s samimi domačimi dobrotami, zatem pa so otroci sami zakurili ogenj. Ves čas druženja so otrokom delale družbo živali, kot so krave, osli in ovce. V znamenju plezanja je minila tudi sobota, tokrat v drugem sektorju, mladi nadebudni plezalci pa so se s smermi soočali brez večjih težav in z veliko mero poguma.

2 komentarja

Oddajte komentar

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni.

Plezalni klub 6b Ptuj poganja WordPress 4.8.15 Design by AjbaDMen.